NOTICE: Many events listed here have been canceled or postponed due to the Covid-19 emergency. It is best to call ahead or check with organizer's websites to verify the status of any local event.

Change Location × Barcelona

  Recent Locations

   2.IX.20. EXPOSICIÓ in Barcelona


   • 2.IX.20. EXPOSICIÓ Photo #1
   1 of 1
   September 2, 2020

    

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   2.IX.20. EXPOSICIÓ

   Exposició d'Alfons Borrell.

   Alfons Borrell i Palazón (Barcelona, 1931) arribat a Sabadell l’any 1940, s’endinsà al món de l’art de la mà del pintor Hermen Anglada Camarasa, tot canviant fusell per pinzell durant el servei militar de 1950 en el blau ultramar de Port de Pollença. “Si t’ha picat la mosca de la pintura ja no te la podràs treure de sobre” profetitzà Anglada i, realment, fou així.

   Però tot i que li agrada alimentar-se d’ella (fins a esdevenir-ne part) la pintura no sol nodrir el cos i és per aquest motiu que, de retorn a la ciutat fabril, hagué de donar corda a la rellotgeria familiar mentre que a estones lliures sadollava la fam de l’art tot assistint a classes de dibuix. És allà on conegué un nou color: la seva esposa, Rosa.

   Passant per uns anys de parèntesi i silenci que desembocaren en unes exposicions i vivències que el sobreeixiren, Borrell anà madurant el seu llenguatge personal: els colors i les grafies amb les que s’expressa. La taca i el gest, llenguatge que consolidà a mitjans dels anys setanta, tot evolucionant des de la figuració fins a una abstracció lírica o expressionisme abstracte.

   Borrell tracta els colors com a personatges i aquests signifiquen els sentiments, la vida, les dualitats... que dialoguen, estructurats, dins de l’obra. La seva pintura se’ns presenta pura, nua, humil, sincera i sovint amb una senzillesa que ens corprèn i ens captiva. Deixa que la pintura marxi dels límits físics del suport, els sobrepassi, el color s’escampa i s’escapa, es desborda. Per això no constreny la tela dins del cinturó d’un marc. Sovint, trobem un rerefons vibrant, que se’ns presenta viu, tremolós, latent, com una mena de nebulosa de sentiments que, de vegades, queda ocult, escudat, per una o dues taques de colors plans, que l’estrenyen, que l’aixafen, que l’apreten o que, simplement, el cobreixen dins d’un mantell de timidesa. També veiem com el color s’empapa dins la tela i vol sortir-ne, desitja sortir-ne, defugint del color pla: “si el color fos un personatge i tingués ganes d’escapar-se ho faria així” afirma. I és que la pintura també és això: un cant a la Vida, una poesia a la Llibertat.

   Text de Patxi Ocio Casamartina

   Hi col·labora: Galeria Joan Prats, Fundació Banc Sabadell, Ajuntament de Sabadell

   Gratuït Data i Horari: 

   De dimecres 2 de setembre de 2020 a divendres 2 d'octubre de 2020

   Horari: de dimarts a dissabte de 17.30 a 20.30 h

    Lloc: 

   Acadèmia de Belles Arts de Sabadell, Fundació Privada.

   Adreça: pg. de Manresa, 20, 08202, Sabadell

   Telèfon: 93 725 09 45

   Web: Acadèmia de Belles Arts de Sabadell, Fundació Privada


   Com arribar-hi?

   • Autobusos urbans (TUS)
      Parades properes:
    • Dr. Robert : L1,L2,L3,L4,L5,L44,L55,
    • Les Valls : L4,L5,L7,L10,L12,L44,L55,
    • Manresa : L1,L2,L3,L4,L5,L44,L55,
    • Mercat Central : L4,L5,L7,L10,L12,L44,L55,F1,F2,F3,F4,
    • Sant Joan : L4,L5,L12,L44,L55,F4,F5,
   Més informació


   Organitza:Acadèmia de Belles Arts de Sabadell, Fundació Privada.

   Categories: Performing Arts

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.

   Hotels and Airbnbs near 2.IX.20. EXPOSICIÓ. Book your stay now!