Change Location × Barcelona

  Recent Locations

   Espais recobrats. Els nous usos del patrimoni industrial català in Barcelona


   • Espais recobrats. Els nous usos del patrimoni industrial català Photo #1
   1 of 1
   October 11, 2018 - February 17, 2019

    

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Espais recobrats. Els nous usos del patrimoni industrial català

   L'exposició "Espais recobrats. Els nous usos del patrimoni industrial català" és un projecte de l'arquitecte Ferran Pont i de la fotògrafa Teresa Llordés que fa un recorregut per les intervencions de reutilització del patrimoni industrial que s'han dut a terme al llarg de les últimes dècades a Catalunya. La mostra se centra en la capacitat dels espais industrials per ser reutilitzats en un ventall d'usos molt ampli i destaca la feina feta en el camp de la recuperació del patrimoni fabril a Catalunya des dels seus inicis fins a l'actualitat. 

   El procés iniciat a Catalunya amb la revolució industrial ens ha deixat un llegat d'edificis industrials i d'infraestructures molt important i divers. A finals dels anys seixanta i a la dècada dels setanta del segle XX, coincidint amb l'enderroc d'alguns edificis singulars, es pren consciència de la necessitat de preservar aquest patrimoni. 

   L'exposició presenta un repertori ampli de formes d'abordar les intervencions de reutilització del patrimoni, que van des d'intervencions de gran transformació fins aquelles de caràcter minimalista que posen l'accent en el manteniment del paisatge industrial.

   Organitzen: Museu de Mataró - Direcció de Cultura de l'Ajuntament de Mataró, Fundació Antigues Caixes Catalanes, Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya


   Categories: Other & Miscellaneous

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.