NOTICE: Many events listed here have been canceled or postponed due to the Covid-19 emergency. It is best to call ahead or check with organizer's websites to verify the status of any local event.

Change Location × Barcelona

  Recent Locations

   Flamenc: l'ull partit in Barcelona


   • Flamenc: l'ull partit Photo #1
   1 of 1
   January 23, 2019 - February 21, 2019

    

   Avinguda De Sarrià, 33
   Barcelona, Spain

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Flamenc: l'ull partit

   “La construcció estètica del flamenc parteix sovint d’un malentès. Per a l’afició i els mateixos artistes, és un art subjecte a unes formes molt determinades i perfilades, però des de fora, més enllà de la mirada exòtica i fins i tot colonial, s’aprecia com un art creat fonamentalment a partir de la improvisació, el rampell passional i la pulsió primitiva.

   Des que Edison va filmar el 1894 les peteneras de la bailaora Carmencita, el cinema ha esdevingut un lloc privilegiat per entendre les paradoxes d’aquest malentès amb una mirada que, impulsada des de capitals com Nova York i París, ha anat més enllà del cant, el ball o la guitarra” (Pedro G. Romero).

   Aquest cicle, dirigit per Pedro G. Romero i endegat per El Dorado Sociedad Flamenca Barcelonesa, anirà acompanyat d'actuacions musicals, i és un recorregut pels camins sinuosos traçats pel flamenc en la seva construcció visual, des del creuament entre el cinema de varietats i el d’avantguarda que el caracteritza a principis del segle XX, fins al gir etnogràfic que va prendre als anys setanta.

   La presentació tindrà lloc a la Sala Sandaru (c. Buenaventura Muñoz, 21) el dimecres 16 a les 20h. El cicle es perllongarà fins el març.

   Categories: Other & Miscellaneous

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.

   Hotels and Airbnbs near Flamenc: l'ull partit. Book your stay now!