NOTICE: Many events listed here have been canceled or postponed due to the Covid-19 emergency. It is best to call ahead or check with organizer's websites to verify the status of any local event.

Change Location × Barcelona

  Recent Locations

   Joan Pineda, en el record in Barcelona


   • Joan Pineda, en el record Photo #1
   1 of 1
   September 3, 2020 - September 24, 2020

    

   Avinguda De Sarrià, 33
   Barcelona, Spain

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Joan Pineda, en el record

   Joan Pineda (1931-2020) tenia clar que era metge però que el seu hobby era la música. I va posar tot l’entusiame del món en la seva gran passió.

   El dia que, sobtadament, va haver d’improvisar al piano l’acompanyament del Faust de Murnau va ser l’inici de la seva intensa relació amb la música cinematogràfica en les formes més diverses. Principalment com a pianista per a projeccions de cinema mut en festivals, cineclubs i, sobretot, a la Filmoteca de Catalunya, on ha esdevingut el col·laborador més veterà i ovacionat d’aquesta casa.

   L’altre gran vessant de la seva relació amb la música de cinema va ser la composició de bandes sonores. Quinze llargs i nombrosos curts contenen partitures seves, caracteritzades per la intuïció compositiva i una versalitat sorprenent, que integra les influències més diverses.

   La seva mort ens deixa un gran buit i un record indeleble: el d’un home singular que va saber dialogar com pocs amb la màgia del primer cinema.

   Inoblidable mestre Pineda!

   Categories: Other & Miscellaneous

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.

   Hotels and Airbnbs near Joan Pineda, en el record. Book your stay now!