NOTICE: Many events listed here have been canceled or postponed due to the Covid-19 emergency. It is best to call ahead or check with organizer's websites to verify the status of any local event.

Change Location × Barcelona

  Recent Locations

   SABADELL, UP TO DATE? COL·LECTIU STARTER. CENT ANYS DE LA COLLA DE SABADELL. EXPOSICIÓ in Barcelona


   • SABADELL, UP TO DATE? COL·LECTIU STARTER. CENT ANYS DE LA COLLA DE SABADELL. EXPOSICIÓ Photo #1
   1 of 1
   September 5, 2019 - September 25, 2019

    

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   SABADELL, UP TO DATE? COL·LECTIU STARTER. CENT ANYS DE LA COLLA DE SABADELL. EXPOSICIÓ

   Commemoració del centenari de la Colla de Sabadell.

   La Colla de Sabadell va ser un grup heterogeni d'intel·lectuals que durant els anys vint va revolucionar el panorama cultural sabadellenc. Encapçalat per Joan Oliver i Sallarès, Francesc Trabal i Armand Obiols, també en formaven part els artistes Ricard Marlet i Antoni Vila Arrufat, el periodista Lluís Parcerisa, l'advocat Josep M. Trabal, el filòsof Miquel Carreras i el farmacèutic Joan Garriga.Tots ells van sacsejar la cultura sabadellenca amb activitats de dues menes: d'una banda, fent facècies amb un humor provocador i, d'una altra, organitzant concerts, programant obres de teatre i editant llibres per presentar la cultura del moment a la ciutat. Pretenien de convertir Sabadell en una ciutat rica i activa també en el camp cultural i que altres viles catalanes fessin igual, per construir un país més equilibrat, culte i civilitzat, en el marc de la idea noucentista de la Catalunya-ciutat. Es considera que el grup va estar actiu especialment entre 1919 i 1929, tot i que algunes de les seves activitats van arribar fins al 1935.

   L'Ajuntament de Sabadell es suma al programa d'actes que múltiples persones i entitats organitzen per recuperar i homenatjar la Colla de Sabadell, tot organitzant una exposició temporal que es podrà veure al Casal Pere Quart i al Museu d'Art de Sabadell a partir de la Festa Major.

   S'ha encarregat al col·lectiu Starter de Sabadell una lectura del grup de la Colla de Sabadell, del seu esperit, de les seves principals actuacions i espais, tot des del seu prisma i des de l'actualitat.

   El col·lectiu Strater està format per artistes i dissenyadors de Sabadell que reivindica el dret dels objectes inservibles a tornar a ser útils per a la societat que els va crear i que se n'ha volgut desfer. Les propostes de disseny i de rehabilitació són l'alternativa a la destrucció massiva de milers d'articles que estan pels nostres carrers i que poden convertir-se en dissenys útils i definidors d'un estil més sostenible i proper a la comunitats.

   El col·lectiu Starter està format per Ivan Merino, Juanjo Vendrell, Almudena Conesa i Clàudia Permanyer.

   El resultat és una exposició híbrida nascuda de l'imaginari del Col·lectiu i creada a partir d'una reinterpretació i nova creació del treball artístic de la Colla de Sabadell. Es presenta en diversos formats: escultura, poemes-objecte, multimèdia, accions, dibuix i pintura, música, ... sense perdre mai la línia de treball que identifica el Col·lectiu que és l'Upcycling.

   S'han seleccionat moments i fragments de la vida de la Colla de Sabadell que tenen un lligam o paral·lelismes amb el moment actual, sigui en l'àmbit cultural, social o polític.

   Gratuït
   Tots els públics Data i Horari: 

   De dijous 5 de setembre de 2019 a dimecres 25 de setembre de 2019
   Horari: de dimarts a dissabte de 17 a 20 h i diumenges i festius d'11 a 14 h; dilluns tancat

    Lloc: 

   Museu d'Art de Sabadell (MAS) - Casa Turull.
   Adreça: c. del Doctor Puig, 16, 08202, Sabadell
   Telèfon: 93 725 71 44
   Web: Museu d'Art de Sabadell (MAS) - Casa Turull


   Com arribar-hi?

   • Autobusos urbans (TUS)
      Parades properes:
    • Dr. Robert : L1,L2,L3,L4,L5,L44,L55,
    • Les Valls : L4,L5,L7,L10,L12,L44,L55,
    • Manresa : L1,L2,L3,L4,L5,L44,L55,
    • Mercat Central : L4,L5,L7,L10,L12,L44,L55,F1,F2,F3,F4,
    • Sant Joan : L4,L5,L12,L44,L55,F4,F5,
   Més informació

   Organitza:
   Museu d'Art de Sabadell (MAS) - Casa Turull.

   Més informació:
   Commemoració 100 anys de la colla Sabadell

   Categories: Performing Arts

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.

   Hotels and Airbnbs near SABADELL, UP TO DATE? COL·LECTIU STARTER. CENT ANYS DE LA COLLA DE SABADELL. EXPOSICIÓ. Book your stay now!